02.05.2016, Pazartesi

  • En Çok Okunanlar
  • En Çok Yorumlananlar

Aile Bakanı: IŞİD roketlerine karşı psikoterapi
Aile Bakanı: IŞİD roketlerine karşı psikoterapi
29 Nisan 2016 14:42
Font1 Font2 Font3 Font4

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, IŞİD tarafından atılan roketlerle bugüne kadar 18 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’te öncelikli olarak çocuklu aileler olmak üzere tüm vatandaşlara, rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapi hizmeti sunacaklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, sabah saatlerinde beraberinde bakanlık yetkilileri ile birlikte Kilis’e geldi. Ramazanoğlu’nun ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Kilis’e gelerek eğitim konusuna ilişkin görüşmeler yaptı. Bakan Ramazanoğlu, Valilik binasında AKP Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger ve kentte görevlendirilen 50 sosyolog, psikolog, sosyal destek uzmanı, çocuk psikologu ile toplantı yaptı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Sema Ramazanoğlu, 50 uzman ile birlikte kente gelerek çalışmalara başladıklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından IŞİD’in saldırılarına maruz kalan Kilis’te sosyal anlamda çalışmalar yapılacağını anlattığını hatırlatan Bakan Ramazanoğlu, kentteki tüm ailelerle görüşeceklerini ancak önceliklerinin okul çağındaki çocuklu aileler olacağını kaydetti.

TÜM AİLELERE PSİKOTERAPİ

Bakan olmasının yanı sıra psikolog olarak da aileleri ziyaret ederek görüşmeler yapacağını kaydeden Sema Ramazanoğlu, hayata geçirdikleri Aile Sosyal Destek projesi (ASTEP) ile her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını vurgulayarak şöyle dedi:

“Burada ailelerimizi birlikte ziyaret edeceğiz. Temel çalışma noktamızı rehberlik ve psikoterapi içeriyor. Öncelikli hedef kitlemiz; çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılarımız ve tüm aile bireyleri. Bu çerçevede ailelere rehberlik hizmetleri, sosyal yardımlar, sağlık hizmetlerinin koordinasyonu,eğitimin koordinasyonu, ekonomik sorunların nasıl aşılacağı çocuklarla ilgili gerginlik ve terörle ilgili oluşmuş kaygıların giderilmesi amacıyla psikoterapi yapılacak. Önümüzdeki hafta içerisinde de Ankara’da organize ettiğimiz bazı psikolog hocalarımız ve kendi bürokratlarımızla buraya eğitime gelinecek. Sahada çalışma sürerken bir taraftan internaktif hizmet içi eğitim vereceğiz. Haziran’ın 16’sına kadar 16 psikolog Kilis’te kalıcı personel olarak istihdam edilecek. Türkiye projesi dediğimiz ASTEP projesiyle bu süreçte 1500 psikolog, pedagog, sosyolog arkadaşları istihdam ediyoruz. Bu yıl sonuna doğru 1500 kişi daha alacağız. Hedefimiz 2023 yılına gelindiğinde 20 milyon ailesi olan Türkiye’nin 20 bin aile danışmanı olan bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak.”

soL



Yukarı Geri Ana Sayfa

x

Telgrafhane'yi Facebook'tan takip edin



Telgrafhane'yi Twitter'dan takip edin

x
Telgrafhane facebook uygulamasına
bağlan
28 Sorgu Yapıldı. 0,194 Saniyede Oluşturuldu.